Plasti Dip

2120 Dunakeszi, Stromfeld Aurél utca 41.

+36 30 742 6935 Regisztráció kosár tartalma
(0 termék)

GYIK

GYIK

Mennyire elég?

Plasti Dip spray 311 g: átlagosan 0.6 m2 egyszeri teljes takarással (kb. 2 réteg) történő lefedésére elegendő. Igénybevételtől függően több rétegben javasoljuk felvinni.
Plasti Dip folyékony gumi (fémdobozos): átlagos anyagigény: 429 ml - 0,5 m2 - 0,25 mm vastagságban, 3,78 liter - 3 m2 - 0,4 mm vastagságban.

Felvihető festéssel mártással, szórással (gépi szórás esetén hígítás szükséges!)

Autófelni fújásához mennyi anyagra van szükség?

A szükséges anyagmennyiség függ a felni méretétől, a küllők számától és hogy a teljes felnit vagy csak az elejét szeretnénk bevonni. Ennek megfelelően 4 db felni bevonásához 3-4 flakon Plasti Dip sprayt ajánljuk. A felniket több rétegben fújja át, így tartósabb lesz és könnyebben lehúzható, eltávolítható marad.

Teljes autó bevonásához mennyi anyag szükséges?

A Plasti Dip folyékony gumibevonat használható autók teljes bevonására, azonban az anyag másként viselkedik mint a festékek így felvitele speciális beállításokat és más eljárást igényel. Mielőtt a teljes autó bevonásának nekiáll mindenképp próbálja ki, hogy a rendelkezésére álló festőrendszer milyen eredményt ad Plasti Dip fújásakor.
Kis vagy közepes autó esetén az anyagigény kb. 7-8 Liter Plasti Dip és 4-6 Liter hígító – ez azonban erősen függ az autó méretétől, a szórórendszertől valamint, hogy milyen színt kell átfedni (pl. sötét szín világossal való átfedése több anyagot igényel). A szükséges hígító mennyisége szintén nagyban függ az alkalmazott festőrendszertől, 50-80% között változhat.

Mi a teendő ha a spray nem fúj rendesen?

Előfordul, hogy a spray “köpköd” azaz fújás közben cseppek képződnek. Ez a hibajelenség az alábbiakra vezethető vissza:

a flakon nem lett megfelelően felrázva. Használat előtt mindig alaposan rázza fel a spray-t!
a flakon túlságosan hideg. Az ideális hőmérséklet 18-20 C fok, ha ennél hidegebben fúj melegítse fel a spray-t!
anyagmaradék miatt egyenetlen a szórás. Használat után fordítsa fejjel lefelé a spray-t és fújja ki! Így nem szárad anyag a csőbe vagy a szórófejre.

35-40 foknál jobban ne döntse meg használatkor a flakont.

használatkor 15-25 cm távolságra legyen a flakon a festeni kívánt felülettől.

Figyeljen arra, hogy fújás közben a szórófejet egyenesen lefelé nyomja, ugyanis félrenyomás esetén anyagszivárgás fordulhat elő a spray nyakánál.

vissza a főoldalra